Премиерът на Украйна Денис Шмихал заяви по време на своето посещение

...
Премиерът на Украйна Денис Шмихал заяви по време на своето посещение
Коментари Харесай

Украйна е готова да доставя на Германия ток

Премиерът на Украйна Денис Шмихал съобщи по време на своето посещаване в Берлин, че страната му е подготвена да доставя ток на Германия, с цел да ѝ помогне да преодолее очертаващия се недостиг.

Тази заран украинският министър председател Денис Шмихал бе признат от президента на германия Франк-Валтер Щайнмайер. По-късно той ще се срещне и с канцлера Олаф Шолц.

Според Шмихал Киев може да доставя на федералната република ток от нуклеарните си електроцентрали. Украйна изнася ток от своите АЕЦ за Румъния и Полша и по този метод има построена инфраструктура и към Германия.

" Благодарение на атомните централи разполагаме с премного ток в Украйна ", съобщи министър председателят на Украйна. Той уточни и че незабавно след нападението на Русия през февруари Украйна и Молдова са се отделили от постсъветската електропреносна мрежа в района, с цел да са самостоятелни от Москва.

В средата на март Украйна стартира и синхронизиране с европейската мрежа. От тогава Киев изнася сред 400 и 700 мегавата ток в Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР